Iloa sekä korville että silmille

VoicePlay a cappella -yhtyeen bassolaulaja Geoff Castellucci on tehnyt uusintaversion Tennessee Ernie Fordin vuonna 1947 julkaistusta kappaleesta Sixteen tons.

Laulu kertoo hiilikaivostyöläisen arjesta:

”You load 16 tons, what do you get?
Another day older and deeper in debt
St. Peter don’t you call me, ’cause I can’t go
I owe my soul to the company store.”

Hiilikaivostyöläiset työskentelivät tuohon aikaan hiilikaivosten yhteyteen perustetuissa kylissä, joissa oli omat kaupat. Työläiset maksoivat asunnoistaan vuokraa, joka vähennettiin palkasta. Ja palkka maksettiin kupongeilla, jotka kävivät vain kylän omissa kaupoissa. Näinollen työläiset eivät voineet kerätä rahaa säästöön. Usein he jäivät myös velkaloukkuun.

Videolla näkyy Geoff Castellucci neljänä eri versiona laulamassa joko teemaa tai taustoja. Hänen äänialansa laajuus on huikea. Rekvisiittana ja lyömäsoittimina käytetään hauskasti erilaisia kaivostyökaluja.

Kuuntelin Castelluccin version jälkeen vielä alkuperäisen versionkin. On pakko sanoa, että vaikka uudessa versiossa on tarjolla sekä silmäniloa (huomatkaa Castelluccin hihaton paita!) että kaunista, teknisesti lähes täydellistä musiikkia, alkuperäinen svengaa silti hiukkasen rennommin ja paremmin.

Tässä on vielä vertailun vuoksi alkuperäinen versio (vain audio):

Lisätietoa kappaleesta Sixteen tons: https://en.wikipedia.org/wiki/Sixteen_Tons

Lillukka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *