Nopea kasvissosekeitto
Ainekset:
- 1 pkt Tuorekset kukkakaalimurua (300 g)
- 1 pkt Tuorekset parsakaalimurua (300 g)
- 1/2 pakettia Koskenlaskija Viherpippuri-sulatejuustoa
- 1 kpl Fond Du Chef kasvisfondia
- 2-5 dl vettä
Ohje:
- Kippaa kaalinmurut kattilaan.
- Keitä esimerkiksi vedenkeittimellä ainakin 5 dl vettä ja kun se on kiehunut, kaada siitä noin 2 dl kattilaan kaalinmurujen päälle.
- Lisää kasvisfondi ja sekoita.
- Laita murut kiehumaan.
- Sekoita välillä ja seuraa nesteen määrää. Kasvikset eivät peity kokonaan veteen. Lisää kuitenkin vettä tarvittaessa.
- Pilko Koskenlaskija-paketista puolet pienenpieniksi nokareiksi ja jätä odottamaan.
- Kun kasvikset tuntuvat pehmeiltä, lisää vielä tilkka vettä, jotta saat keittoon sopivan sakeusasteen.
- Kiehauta.
- Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella tasaiseksi tässä vaiheessa.
- Lisää Koskenlaskijanokareet ja sekoita sauvasekoittimella keiton joukkoon.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mieleisiäsi mausteita.
Valmis keitto näyttää hieman pinaattikeitolta. Voit tietysti tehdä keiton myös pilkkomalla itse paloja kokonaisista kaaleista. Pieniksi murennetut kaalit kypsyvät kuitenkin nopeammin kuin isompina paloina keitetyt.
Hyvää ruokahalua!
Lillukka
Kuulostaa hyvältä