Työnhakijan terveystarkastus on maksuton

Terveystarkastuksesta saattaa monella olla kulunut jo vuosia. On pientä vaivaa ja särkyä, mieli kenties matala, mutta kynnys hakeutua hoitoon on korkea. Työttömän työnhakijan on kuitenkin mahdollista päästä sujuvasti terveystarkastukseen TE-toimiston asiantuntijan tai kunnan työllisyyspalveluiden lähetteellä. Toki myös itse voi soittaa ja varata ajan.

Terveystarkastuksen myötä asiakkaan tietoisuus omasta terveydestä lisääntyy. Lintulan mukaan terveystarkastuksen tavoitteina ovat terveyden edistäminen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen.

– Jo ennen tarkastusta teen lähetteen laboratoriokokeisiin, joissa tutkitaan mm. leukosyytit, hemoglobiini ja kilpirauhasarvot. Myös rasva-arvot ja verensokeri tutkitaan, Lintula kertoo. – Tapaamisessamme mittaan erilaisia asioita, kuten painon ja pituuden sekä verenpaineen. Kuulotutkimus kuuluu myös tarkastukseen, samoin kuin rokotteiden päivitys.

– Terveystarkastuksien myötä olemme saaneet ajoissa kiinni monista vaivoista, kertoo Lintula. Diabetes, verenpainetauti tai korkea kolesteroli ovat tavallisimpia löytöjä. Diagnoosin myötä voidaan aloittaa hoito ja näin saada sekä vointi että työkyky paremmaksi.

Aikaa terveystarkastukseen voi kulua parikin tuntia, sillä pääpaino tapaamisessa on keskustelulla. Lintula haluaa saada mahdollisimman hyvän kuvan asiakkaan tilanteesta.

– Lähetän etukäteen asiakkaalle postitse nivaskan lomakkeita, jotka hän täyttää ja ottaa mukaan tapaamiseemme. Annan vinkkejä ja elämäntapaohjantaa, ja tarvittaessa teen lähetteen esimerkiksi fysioterapeutille. Tarkastukseen oleellisesti kuuluvan lääkärintarkastuksen myötä voi ohjautua myös mielenterveys- ja päihdepalveluihin.

Lintula toivoo, että mahdollisimman moni työnhakija hyödyntäisi tilaisuuden päästä maksuttomaan terveystarkastukseen.

Liikunnan, ruokavalion ja lääkkeiden myötä elämään voi saada lisää hyvää oloa ja elinvuosia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.