Vuokrapyörien rivistö Vuokrapyörien rivistö

Tampere tarvitsee kaupunkisähköpyörät

Tampereelle tulee käyttöön kaupunkipyörät kesäksi 2021. Mutta hei, nuo pyörät eivät kulje sähköllä! Tarkoittaako tämä nyt todellakin sitä, että omalla lihasvoimalla pitäisi liikkua pitkin poikin Tamperetta?

Eihän se nyt oikein käy laatuun aikana jolloin isä-ukot tai äiti-muorit hankkivat 10-v nappuloille omat sähköpotkulautansa. Jos joutuu omin voimin sitä ’munamankelia’ sotkemaan, saattaa joutua vaaravyöhykkeen, ettei pääsekään vuosikymmeniä  myöhemmin aikaistetusti tekemään tuttavuutta silloin käytössä olevan sote-järjestelmän kanssa. Nimittäin, jos pääsee huomaamatta tuo fyysinen kunto kehittymään liian hyväksi.

Kuva maastopyörästä
Maastoakin nähnyt luomupyörä. Luomupyörässä on ’moottori’ satulan päällä mutta tässä pyörässä se on ottanut jalat alleen.

Käydessäni Lempäälän lukion viereisellä Ahtialanjärvellä tipuja tiirailemassa olen huolestuneena seurannut, että pyörien parkkipaikalla on vielä joitain harvoja luomupyöriä parkissa. Ihan kaikilla ei vieläkään ole moposkootteria, mopoautoa tai mönkijää ja vanhimmilla ikäluokilla autoja. Kuinka nololta pyöräilijöistä mahtaakaan tuntua lukion pihaan kaartaessaan?

Kotikuntani Lempäälä voisi näyttää pitkää nenää Tampereelle ja hankkia sähkökuntapyörä-verkoston (Lempäälähän ei ole kaupunki) ennen Tamperetta. Niin,  ja niiden pitää olla  sellaiset  ’kaasukahva’-käyttöiset, ettei vain tarvitse polkea metriäkään.

hurjas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *