Kirja-arvio: Tommy Tabermann Runot 1970-2010

Kuva runosta: Veren sokeri (2008)

Minulla on pari vuotta ollut kirjahyllyssä Tommy Tabermanin runokokoelma-kirja. Aika järkäle. Pari kuukautta sitten tartuin tuumasta toimeen ja luin koko kirjan. Sitten toisen kerran vielä palailin runoihin joista pidin. Tämä kokoelma on runoilijan matka nuoresta miehestä, kokeneeksi näkijäksi. Kirjassa näkyy Tabermanin kasvu miehenä ja ihmisenä. Hän osaa kuvata omaa muutostaan ihmisenä lämpimästi, ilman että runot olisivat imeliä

tähän kohtaan lempirunoni kirjasta:

”pyhää uskoa

kuin sinun ruumiisi jäljet

näissä ennen niin

yhdentekevissä lakanoissa”

Duende 1996

Kuva runosta Haave, vuodelta 1979

Tämä kirja kannattaa lukea, se on loistava matka sanojen maailmaan. Tabermann on herkkä ja kova yhtä aikaa. Lempeä ja äkkijyrkkä. Kirjassa on monta miehen kuvaa. Suosittelen vahvasti tätä teosta. Tähän kannattaa tuhlata aikaa

Toinen runo josta pidin:

”minä olen se

jolla ei ole

lepoa ja rauhaa tarjota”

Aistien alamainen 1995

kirjoittaja: E.T.

2 thoughts on “Kirja-arvio: Tommy Tabermann Runot 1970-2010

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *