Etäkäyttöä

Minua on toisinaan kiehtonut erilaisten laitteiden etäkäyttö. Tässä muutamia vaihtoehtoja.

Artikkelin kuvassa on kaukosäädin ammoisilta ajoilta. Hinta on edullinen, mutta toiminta vaatii paljon uskoa. Hätätilassa suora kontakti auttaa.

Viime- ja tämän vuosisadan välineistöä.

Vanhimmat laitteet vasemmalla edellyttävät ennakointia ja sorminäppäryyttä. Ovat edullisia ja älyttömiä. Oikealla oleva setti on edullinen n. 20 e ja vaatii ulkoisen visuaalisen ajanmäärittimen. Lamppu ja langaton katkaisin oli aikoinaan muistaakseni 99 euroa. On myös kytkettävissä tietokoneistettuun älyjärjestelmään. Oikealla alhaalla olevat vaativat älyä ja mobiililaitteen ohjaukseen. Maksavat n. 20 e/kpl.

Älypistorasioiden ohjauspaneeli mobiililaitteessa.

Pistorasioista ja ledlampuista voi aloittaa tutustumisen laitteiden älyohjaukseen. Suraavaksi voi lisätä oviantureita, liiketunnistimia ja lämpöantureita esim. sähkölämmittimien tarkempaan ohjaamiseen.

Yksi vaihtoehto on ns. inhimillinen tekijä. Älyntarve vaihtelee. Kustannuksista en tiedä. Ovat tapauskohtaiset. Varmimmin selviää kysymällä ao. persoonalta.

Niinku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *