Maalaismaisema

Maisemanvaihdos virkistää mieltä

Onko sinullakin niin, että koet jopa pakottavaa tarvetta lähteä lenkille mutta ei oikein huvita, koska edessä on aina samat tylsät maisemat ja samat taipaleet? Ehkä niitä on tarvottu niin monta kertaa, ettei sama reitti kerta toisen jälkeen innosta.

Asuinpaikastani johtuen minulle luontainen liikunnan suunta pyörällä on Vesilahti. Kävelylenkeillä, kun lenkkien pituus ilmaistaan yksinumeroisilla luvulla, luontaisin vaihtoehto on lähteä kotoa ja saapua kotiin. Tällöin lenkkivaihtoehtoja ei ole järin paljon.

Jos jaat minun tuntemuksiani, kokeile maiseman vaihtoa. Niin minäkin välillä teen. Jos sinulla on auto, aja vaikka Vesilahden peltomaisemiin ja tee kävelylenkkisi siellä. Hyviä vaihtoehtoja lähellä Lempäälän keskustaa ovat Vesilahden Mantereen peltoaukeat, Koskenkylän Ylämäki tai Kaakilanniemi. Ylämäessä voit kävellä ympyrälenkin (lenkki kiertää Ylämäen koulun), jos pysäköit DiscGolf-kentän P-paikalle. Myös Kaakilanniemi on kokeilunarvoinen lenkkikohde. Joko olet käynyt Kaakilanniemen Linnankalliolla, jossa sanotaan asuneen alueen viimeiset saamelaiset?

Autottomana pääset bussilla 55 kätevästi Vesilahden kirkonkylään tai voit jäädä pois matkalla esimerkiksi Kaakilanniemen retken takia. Voit myös ottaa kartan käteen ja suunnitella lenkin Narvaan. Autonomistajakin voi suunnitella lenkin, jossa kävelee yhteen suuntaan ja tulee toisen suunnan bussilla.

Samoin voit toimia polkupyörän kanssa. Kuljet vain yhteen suuntaan pyörällä. Toisen suunnan voit antaa VR:n lähijunan kuljettaa. VR:n lähijunissa polkupyörän kuljetus ei maksa mitään. Näin toimien voit nähdä ja kokea uusia maisemia, koska ei tarvitse huolehtia molempien suuntien jaksamisesta.

hurjas

One thought on “Maisemanvaihdos virkistää mieltä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *