Tautitilanne

Ihmiskuntaa ovat vaivanneet monet taudit ja epidemiat varmaan aina. Toiset uhkaavat henkeä ja toiset vain rasittavat taloutta ihmisten vastustuskyvyn pitäessä henkikullasta huolta. Moneen tautiin onkin jo kehitetty rokote.

On kumminkin olemassa tauteja kuten autokuume, johon on ehkä vaikea keksiä yhteiskunnallisesti hyväksyttävää medisiiniä joka toimisi niin, että ihmisen tietoisuus ja normaali toimintakyky säilyy.

Minulla on 17 vuotias auto, jolla saa katsastuksen puolesta ajoaikaa lähes vuoden ja mittarissa alle 120000 km. Siinä on joitakin vikoja, kuten jakopäänketjun kiristimen löysyys ja akun varauksen purkautuminen turhan nopeasti jonkin tietokoneen hapettuman vuoksi. Nämä eivät estä ajamista, mutta vaikuttavat käyttövarmuuteen. Vikojen korjaus maksaisi enemmän kuin auton markkinahinta.

Auton vaihtoa uudempaan puoltaisi se, että oma selkä ja pääasiallisten kyytiläisten liikuntakyky on heikentynyt. Eli tila-auto tai citymaasturi voisivat helpottaa autoon kapuamista. Nämä mielessä lähdinkin kyydittävien kanssa kaupoille testailemaan eri autojen käytännöllisyyttä tässä mielessä.

Pian löytyikin sopiva malli. Mutta taudinkuvaani kuului, että autossa oli liian pieni moottori, vaihteisto ei ollut automaattinen ja väri oli väärä. Tähän näyttikin kotona netin kautta löytyvän ratkaisu. Verkosta löytyi auto, jossa ominaisuudet ja tarpeeni kohtasivat. Ainoa mutta oli, että auton kuntoraportissa mainittiin tuulilasissa olevan näkökentässä kiveniskemä.

Tässähän olikin rokotusta kuumeeseen joksikin aikaa. Enhän halua autoa, jota on heti korjattava. Kutina kumminkin jatkuu eli rokote ei tuntunut kovin tehokkaalta.

Niinku

2 thoughts on “Tautitilanne

  1. Ei noi tuulilasit sentään kaikkiin autoihin nyt niin kalliita ole, että sen vuoksi jää kaupat tekemättä. Vaihto ei kauaa kestä ammattilaisilta. Omassakin autossa, kerran uusitussa 250 euron tuulilasissa, on kiveniskemä, noin 2mm pyöreän muotoinen, leviäminen estetty paikkaamalla. Iskemistä kannattaa aina kysäistä, ja selvittää uuden tuulilasin hinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *