Piztillasta pikaruokaa

Joskus väsyneenä ei millään jaksaisi kokata. Syödä kuitenkin täytyy. Tässä on vinkki helppoon ja nopeaan ruokaan, joka on yhdistelmä pizzasta ja tortillasta ja se on nimeltään piztilla.

Tarvikkeet:

  • 3 kpl keskikokoisia Santa Maria Original -tortillalättyjä
  • 1 pkt Atrian vuolukanaa, esim. Fajitas tai Mustapippuri
  • 1 prk Santa Maria Tropical salsaa
  • 1 (yli)kypsäbanaani
  • currya tai curry-mango -maustesekoitusta
  • juustoraastetta, esimerkiksi Emmental (ei välttämätön)

Ohje:

  1. Avaa tortillapaketti ja ota sieltä kolme tortillaa.
  2. Laita kukin omalle lautaselleen.
  3. Avaa salsapurkki, ja jaa sen sisältö tasan tortilloiden päälle ja levitä.
  4. Avaa vuolukanapaketti ja jaa sen sisältö tortilloille.
  5. Kuori banaani ja leikkaa siitä siivuja tortilloiden päälle
  6. Ripottele varsinkin banaaninsiivujen päälle currya tai curry-mango -maustesekoitusta
  7. Lisää päälle vielä hieman juustoraastetta, mutta se ei ole välttämätön ainesosanen. Salsakastike on niin kosteaa, että piztilla ei pääse kuivumaan. Jos kuitenkin lämmität piztillat uunissa, juusto voi olla ihan tarpeen.
  8. Kuumenna mikroaaltouunissa 750 W teholla noin 1 – 1,5 minuuttia.
  9. Nauti!

Pikku huomautus: pakettiin jäi vielä tortilloita. Ne voit täyttää ihan millä vaan mitä kaapista sattuu löytymään: jauhelihakastikkeen lopulla ja muutamalla spagetinpätkällä ja ketsupilla, kinkunsiivuilla ja pikkupurkillisella ananaspaloja, perunamuusin nokareella ja paistetuilla nakeilla, valmissalaatilla jne. Kokeile rohkeasti! Meidän perheessämme ruoanjämät syödään usein piztilloina, eikä nurinoita ole kuulunut.

Lillukka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.