Pietarin sillat

Tyhmyyden silta

Tämän nimen sillalle keksivät paikalliset asukkaat Pietarissa. Itse asiassa sen nimi on ”Silta numero yksi Kuzminkijoen vasemman sivujoen Sofiyskaja-kadun yli”. Ihmiset kutsuvat sitä Tyhmyyden sillaksi, koska korkeat autot ovat jatkuvasti jumissa sen alla. Silta on aivan liian matala. Hallitus on laittanut paljon varoitusmerkkejä, jotta korkeat autot eivät ajaisi sillan alta.

Hallitus on laittanut paljon varoitusmerkkejä, jotta korkeat autot eivät ajaisi sillan alta, mutta kuskit eivät luovuta, vaan itsepäisesti yrittävät ajaa sitä kautta. Silta aloitti toimintansa vuonna 2014. Sen alle on jäänyt jumiin yli 200 autoa.

13. maaliskuuta 2021 sillan alittava väylä suljettiin. Hallitus halusi korjata sillan. Huhtikuun 24. päivänä auto juuttui sinne taas. Rekan kuljettajalla oli kiire eikä hän halunnut kiertää. Hänen autonsa jäi jumiin. Koko korjaustyön aikana maalattiin yksi palkki.

Hän oli Tyhmyyden sillan 205 uhri. Nyt hallitus haluaa sulkea tämän väylän lopullisesti, mutta päätöstä ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Näyttää siltä, että tyhmyyden silta voittaa ihmisiä.

Suudelmien silta

Moika-joen ylittävä Suudelmien silta on kuuluisa paikka Pietarissa. Nimensä vuoksi sillasta on monia myyttejä. 1700- luvulla kaupungin raja ulottui Moika-joelle saakka.

Ensimmäinen legenda sanoo että, suudelmien sillalla ihmiset hyvästelivät rakastajansa, kun nämä lähtevät Pietarista. Myös merimiehet hyvästelivät sillalla rakkaitansa. Tämä fakta loi uuden legendan. Jos rakastavaiset suutelevat tällä sillalla, he eivät koskaan eroa.

Vuonna 1790 Tsvetnoyn sillan vieressä oli taverna nimeltä Suudelma. Sen omistaja oli kauppias Nikifor Vasiljevits Potselujev. Hänen sukunimensä tarkoittaa suudelma. Näin syntyi nimi Suudelmien silta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *