Piittaamattomuus hälytysvaloista

Kesäinen myöhäinen ilta, kuiva tie, selkeä ilma. Ajelimme moottoritietä rauhakseen Lempäälää kohti. Liikennettä oli todella reilusti. Kohdassa, jossa on korkeat aidat ja jossa vähiten oletin peuran näkeväni, peura hyppäsi oikealta puoleltani tielle. Hyvänä muistutuksena, että epätodennäköisemmässäkin paikassa eläimiä liikkuu.

Peura osui vieressäni ohituskaistaa ajaneen auton keulaan sillä seurauksella, että autosta tuli ajokelvoton. Jokin osa peuraa kopsahti myös oman autoni kylkeen. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin. Painoin hälytysvilkut päälle ja parkkeerasin mahdollisimman sivuun.

Hämmästyttävän nopeasti, parissa minuutissa, paikalla oli hinausauto. Vaurioituneen auton lavalle laittaminen vei jonkin aikaa ja vain toinen kaista oli käytössä.

Vaikka taatusti vilkut näkyivät kauas suoralla tiellä, ohi ajaneet autot paahtoivat todella reippaasti tapahtumakohdan kohdalla. Ihmetellä vain saattoi, että muilta vahingoilta vältyttiin. Varmastikin johonkin autoon tuli jotain vauriota, sillä peura jäi keskelle tietä ja moni peuran yli ajoi.

Ensi kerralla kun näet varoitusvalot tai hälytysvilkut, nostathan jalan kaasulta ja hidastat vauhtia. Muista, että usein tiellä on myös ihminen tekemässä työtään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *