Kuin puulla päähän lyöty

VoicePlay teki taiturimaisen version Simon ja Garfunkelin hittibiisistä Bridge Over Troubled Water

Kun kuulin tämän version ensimmäisen kerran, olin sen jälkeen täysin sanaton, kuin puulla päähän lyöty. Silloin kun lähtee versioimaan näin ikonista kappaletta, riskejä riittää, varsinkin koska VoicePlay on tunnettu humorististista ja leikkisistä sovituksistaan. Tämän kappaleen he kuitenkin ovat versioineet ammattitaidolla ja kunnioituksella.

Kappaleen aloittaa yhtyeen basso Geoff Castellucci pehmeällä äänellään. Tenori Eli Jacobson jatkaa säkeistön loppuun. Välikeosassa yhtye alkaa napsutella sormillaan rytmiä.

Toisen säkeistön aloittaa baritoni J. None (Jesse Nunn), ja Eli Jacobson ja kirkasääninen tenori Earl Elkins vuorottelevat hänen kanssaan. Ryhmän beatboksaaja Layne Stein ottaa ”taakan” J. Nonelta, ja jatkaa laulua hetken verran. Muut yhtyvät pian mukaan ja laulu etenee pätkä kerrallaan kunkin laulajista saadessa vuoronsa tuoda taitonsa esille. Kakkossäkeistön lopussa onkin hienoa taiturointia.

Kolmossäkeistö alkaa beatboksaajan (Stein) antaessa lisärytmiä kappaleelle. Ja taiturimainen laulanta jatkuu. Kappale kohoaa lähes gospelmaisiin tunnelmiin, ja päättyy taas Geoff Castelluccin pehmeään ääneen.

Upea versio, mutta oliko taiturointia vähän jo liikaakin? Hukkuiko laulun henki hienouksien joukkoon?

Lillukka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *