Hääkivi, kartta

Lempäälän Hääkivi, timantti Lempäälän sydämessä

Ahtialanjärvi

Hääkivi loistava pysähdyspaikka

Hääkivi on Lempäälän sydämessä. Paikalla voi hetkeksi pysähtyä ja levähtää. Hääkivellä voi grillata, uida, onkia ja pelata hiekkakentällä lentopalloa.

Hääkiven alue (Turuntie 628) sijaitsee Birgitan polun varrella, lähellä kuntakeskusta ja on hyvin saavutettavissa esimerkiksi Lempäälän rautatieasemalta (1,3 km). Nimensä paikka on saanut karikosta, johon hääseurueen veneen kerrotaan muinoin törmänneen tuhoisin seurauksin. Hääkiveltä pääset kätevästi niin vesille koskireittiä kiertämään kuin patikoimaan Birgitan polullekin.

Keväällä 2022 käynnistyi kehittämishanke, jossa kartoitettiin koskireitti sekä kehitettiin Hääkivelle opastus ja välinevuokrauspalveluja. Hankkeen tavoitteena on tuottaa Lempäälän Koskireitistä melontareittikartoitus ja käyttäjiä palveleva reittikuvaus sekä herättää uinuva Hääkiven alue toimintaan.

Kartta hääkiven alueesta
grillauspiste

kirjoittaja: E.T.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *