Joulupukki ja -kuusi Erik Ednerin torilla

Suomen pisin joulukuusi – eiku joulupukki

Suuri kunta – iso joulukuusi, pieni kunta – …

iso joulukuusi voisi päättely kuulua Mensan testistä. Näin Erik Ednerin torille pystytetyn Lempäälän virallisen joulukuusen 🎄 jouluvaloissaan ensimmäistä kertaa Valkeakoskentieltä. Sieltä kaukaa katsoen kuusi näytti ihan nätiltä mutta melko pieneltä. Tuli mieleen, että jos hankittaisiin torille iso kuusi? Uutisoisivatko silloin mediat ympäri Suomen siitä? Saisiko Lempäälä siitä ilmaista, positiivista näkyvyyttä?

Iso joulukuusi, joka ei toteutunut

Yritin ’loihtia’ Lempäälälle ison joulukuusen. ’Taikakykyni’ olivat siihen kuitenkin liian vajavaiset. Voi olla, että pisimmän (tai oikeammin korkeimman) joulukuusen tittelistä voisi olla haastavaa kisata. Kaivelin netistä Suomen kuntien joulukuusien pituuksia. Tässä listaa löytämistäni pituuksista:

 • 23m, Turku
 • 22m, Mikkeli
 • 21m, Tampere. Itse sävelletty luku lauseesta ”runsaat 20m”.
 • 21m, Ylöjärvi
 • 20m, Helsinki
 • 20m, Hämeenlinna
 • 20m, Kuopio
 • 16m, Vaasa
 • 15m, Toijala
 • 12m, Kouvola
 • 10m, Seinäjoki
 • 7m, Lempäälä. Max arvio tutkimustyöni perusteella.
 • 4m, Vammala. Arvioin pituuden kuvasta. Vammalassa arvellaan, että määrä korvaa laadun. Torille tuotiin kolme kuusta, joista 4m se pisin.

Onko siis yhteyttä kunnan asukasluvun ja kuusen pituuden välillä?

Suomen pisin joulupukki

Netistä löysin tiedon, että maailman pisin joulupukki 🎅on 20m. Sen kanssa kisaaminen saattaisi olla liian iso pala purtavaksi.

Kuusen sijaan Suomen pisin joulupukki voisi olla vielä paremmin mediassa läpilyövä idea. Suomen pisimmästä joulupukista en löytänyt netistä mainintoja. Olkoon siis mikä tahansa ihmispukkia pidempi pukki Suomen pisin joulupukki kunnes toisin todistetaan. Voisivatko Tredun opiskelijat loihtia sellaisen? Tai jopa edustamani instanssi? Jos se vieläpä sattuisi kokemaan saman kohtalon kuin Gävlen olkipukille tapaa käydä, mediahuomio olisi taattu!

Suomen pisin joulupukki ihailee joulukuusta Erik Ednerin torilla. Klikkaamaalla kuvaa joulupukki suurenee edelleen!

uusY

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *