Erilainen ”kallis” harrastukseni

7 kolikkoa jotka olen saanut kaupan kassalta

Reilu vuosi sitten sain kaupan kassalta kahden euron kolikon, se oli yllättävän kirkas. Kiinnostuin kyseistä kolikosta. Otin kotona kuvan tästä kahden euron kolikosta ja käytin googlen kuvahakua. Sieltä selvisi saamastani kolikosta seuraavaa: ”Suomen ensimmäinen vuoden 2020 erikoiseuro on julkaistu 100-vuotiaan Turun yliopiston ja sivistyksen kunniaksi. Kuva-aihe esittää abstraktilla tasolla yhteiskunnan ja yliopistojen välistä vuorovaikutusta. Ensimmäinen suomenkielinen yliopisto, Turun yliopisto, perustettiin Kalevalan päivänä 28.2.1920 yli 22 000 lahjoittajan tuottamilla varoilla. ”

Jos tämän kolikon ostaa Eurokolikot.com– sivujen kautta, niin kolikon arvo 9,90 euroa.

Niiden seitsemän kolikon, jotka olen kerännyt ja säästänyt, arvo vaihtelee noin viiden (5) euron ja viidentoista (15) euron välillä. Tämä on se hinta, jolla keräilykauppa myy asiakkaalle. Jos minä nyt menen myymään kolikkoni keräilykaupalle, en tietenkään saa niin paljoa kuin ulosmyynti on.

Juhlarahat perustietoa:

  • Juhlarahoja on joka EU maassa erilaisia
  • Ne ovat pienen kappalemäärän rajoitettuja eriä, niitä ei tehdä kuin yksi erä
  • Ne käyvät maksuvälineenä ihan tavallisessa kaupassa maksamiseen, sillä arvolla joka kolikossa lukee
  • 2 eurojen kolikkojen arvo keräilykaupassa on 4-199 euroa (pikaisen tutkimuksen jälkeen)
Keräilykaupan nettisivuilta kallein kolikko jonka löysin, on Andorra 2019 2 € Alppihiihdon maailmancupin finaali, hinta 199 euroa (ei ole minulla)

Tätä ”harrastusta” aion jatkaa ja harkitsen, myynkö kolikkoni joskus sitten eteenpäin. Jos myyn kolikoitani eteenpäin, kirjoitan siitä myös jutun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *