Erilainen harrastus (osa 3): Eurosetelien liikkeiden tarkkailu nettisivun välityksellä

Tämä on kolmas (3) osa sarjassa ”erilainen harrastus”. Osa yksi oli Aku Ankan taskukirjojen keräily ja kakkososa oli kahden euron juhlarahojen keräily.

Tämä kolmas osa on eurosetelien liikkeiden tarkkailua nettisivun välityksellä. Alla ohjeet siihen, miten tässä harrastuksessa pääsee alkuun.

5 euron seteli

-Kaiva seteli lompakostasi

-Mene tälläiselle nettisivulle: EuroBillTracker – Seuraa euroseteleiden matkaa

-Luo sivulle oma tunnuksesi

-Kirjoita setelien sarjanumerot (sarjanumero löytyy jokaisen setelin takasivulta). Sarjanumero koostuu alkuperäisessä setelisarjassa yhdestä kirjaimesta ja 11 numerosta ja uudessa Europa-sarjassa kahdesta kirjaimesta ja 10 numerosta. Sarjanumeron ensimmäinen kirjain kertoo mikä maa on ollut vastuussa setelin painamisesta. Setelin takapuolella oleva setelipainokoodi kertoo missä maassa ja missä setelipainossa seteli on painettu.

10 euron seteli

Kun olet kirjoittanut nämä tiedot sivustolle, sivusto kertoo onko seteli jo ilmoitettu sivustolla. Itse harrastin tätä aikoinaan parisen vuotta, tämä oli hauskaa ja jännittävää.

50 euron seteli

Tietoa sivustosta, suora lainaus: ”EuroBillTracker (EBT) on kansainvälinen voittoa tavoittelematon ryhmä vapaaehtoisia, ja sen tarkoitus on seurata euroseteleitä ympäri maailmaa. EuroBillTracker ei ole millään tavalla sidoksissa Euroopan unioniin, Euroopan keskuspankkiin, kansallisiin keskuspankkeihin tai muihin taloudellisiin instituutioihin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *