Uudenmallinen kartonki- ja muovijätteen keräysastia.

Älähdys kartonki-/muovijäteastioista

Kartonki- ja muovijätteen keräysvelvollisuus  on laajentunut. Yhä pienemmät taloyhtiöt joutuvat  keräämään näitä jätteitä omaan pihaan sijoitetuilla jäteastioilla. Tämä koskee vuonna 2023 viiden huoneiston yhtiöitä.

Asuttamaamme taloyhtiöönkin on ilmestynyt uudet isot n. 660 litran jäteastiat sekä kartongille että muoville.

Astian suunnitteluvirhe

Alusta alkaen olen kiinnittänyt huomiota ongelmaan, joka näihin otsakekuvan jäteastioihin liittyy. Kun sataa vettä, osa sataneesta vedestä jää astian päälle. Kun astian kannen avaa, vesi  valuu jäteastian sisälle.

Pirkanmaan jätehuolto kirjoittaa sivuillaan keräyskartongista seuraavaa : ”likaista ja märkä kartonki lajitellaan sekajätteeseen.”  [lauseen muotoilu Pirkanmaan jätehuollon]. Miten pidät pahvin kuivana, jos Pirkanmaan jätehuollon toimittama jäteastia valuttaa vedet jäteastian sisään?  Seuraava video havainnollistaa ongelman.

Tuo jäteastia  joutaisi takaisin suunnittelupöydälle!

uusY

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *