Maukasta kalaa

Korona sulki meidät koteihimme ja sai minut ja monet muutkin kokeilemaan uusia ruoka- ja leivontareseptejä. Tämä pakasteseitiohje palautti jo vuosia ostoslistaltani poissa olleen kalan ruokapöytääni ja reseptivalikoimaani.

SWEET CHILI-SEITI

  • 1 pkt 400g seitiä
  • ripaus suolaa ja rouhittua roseepippuria
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 prk (200g) ranskankermaa (creme fraiche)
  • 4 rkl sweet chili-kastiketta
  • 2 rkl tomaattisosetta (ketsuppia)
  • ripaus chilijauhetta
  • 1 kalaliemikuutio

1. Voitele vuoka kevyesti rasvalla (ei välttämätöntä). Nosta puolisulaneet seitipalat uunivuokaan. Voit myös paloitella kalan pienemmiksi kuutioiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja rouhittua roseepipuria.

2. Sekoita kulhossa kerma, ranskankerma, chilikastike, tomaattisose, ja chilijauhe. Murenna joukkoon kalaliemikuutio, sekoita. Kaada seos vuokaan kalojen päälle.

3. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Jos kalat ovat kovin jäisiä, pidennä kypsennysaikaa. Myös uunin tehokkuus vaikuttaa.

Käyttämäni ruokakerma on ollut rasvapitoisuudeltaan 15 prosenttista ja ranskankerma 10-20 %. Jokainen valitsee rasvaprosentit makunsa mukaan.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kera. Kaurariisisekoitus sopii hyvin. Kalan päälle sopii myös tuore tilli. Hyvää ruokahalua!

Eswet

One thought on “Maukasta kalaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *