Harmoniaa

Pentatonixin versio Leonard Cohenin kappaleesta Hallelujah on ihon kananlihalle nostattava kokemus

Pentatonix on Yhdysvaltalainen a cappella -yhtye, joka on tehnyt covereita monen eri yhtyeen ja solistin kappaleista pääosin pop-musiikin alueella. Halutessasi voit katsella suomenkielisiä lisätietoja yhtyeestä täältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Pentatonix

Leonard Cohenin tekemä kappale Hallelujah on uskonnollisesta nimestään ja viittauksistaan huolimatta katkeransävyinen valituslaulu rakkaudesta ja sen menetyksestä. Laulu ei saanut jättisuosiota itsensä Cohenin esittämänä, mutta siitä tehdyt lukuisat coverit ovat tuoneet kappaleen paremmin esille.

Pentatonix julkaisi oman vesionsa Hallelujahista vuonna 2016, ja vaikka olen katsonut videon tässä vuosien varrella monta monituista kertaa, se nostaa vieläkin ihoni kananlihalle, saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitäni ja lähestulkoon kyyneleet silmiini.

Video on kuvattu kuivalla aavikkoalueella, ja tämä karu ympäristö luo hienon kontrastin kappaleen upeiden harmonioiden kanssa. Laulu alkaa yhtyeen keulahahmon baritoni Scott Hoyingin soololla, ja muut liittyvät hetken kuluttua mukaan. Hienoja hetkiä riittää!

Tässä vaiheessa yhtyeeseen kuuluivat Hoyingin lisäksi basso Avi Kaplan (erosi Pentatonixista toukokuussa 2017), beatboksaaja ja vokaalinen perkussionisti Kevin Olusola, mezzosopraano Kirstin Maldonado ja tenori Mitch Grassi.

Tämä video kannattaa katsoa ihan omassa rauhassa hiljaisessa paikassa, koko näyttöruudulta ja äänet vähintäänkin puolikovalla. Luvassa on nelisen minuuttia (+ mainokset) uskomatonta taitoa ja tunnetta! Nauttikaa!

Lillukka

One thought on “Harmoniaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *