Kuntoile naapurissa

Naapurissa Valkeakoskella on suosittu Riipusiltojen lenkki, joka ajoittain on jopa ruuhkainen, etenkin tänä koronakeväänä lenkin suosio oli suorastaan massiivinen. Tämä valaistu 3,3 km pitkä lenkki kiertää Apianlahden ja siltoja pitkin ylitetään Mallasvesi useaan kertaan.

Hyvä reitin aloituspaikka on kaupungin tori Koskikara kauppakeskuksen edessä. Auton saa parkkiin joko torille tai kauppakeskuksen parkkikatolle, myös Citymarketin katolla ja vieressä on ilmaisia parkkipaikkoja. Hotelli Waltikan pihasta pääset aloittamaan reitin kulkemalla Kirjaslammen uimalan ja tanssilavan ohi, pienen metsäosuuden jälkeen näkyykin jo kaunis Apian kanavan maisema ja riippusilta.

Puisten siltojen, käytävien, portaikkojen ja riippusiltojen maisemissa mieli lepää ja virkistyy, halutessaan kanavan silloilta voi palata jo takaisin mikäli lyhyempi reitti ja ulkoilu on mieluisampi.

Joulukuussa aukeaa Kirjaslammen elämyksellinen valometsä, esteetön 600metrin valaistu luontoelämys. Valometsä on kuljettavissa joulukuun loppuun asti, lähtö Hotelli Waltikan parkkipaikalta.

Eswet

2 thoughts on “Kuntoile naapurissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *