Our way, Tapani Kettunen

Taidekäsitykseni

Tuli käytyä elokuussa Lempäälän kirjastossa olleessa Tapio Kettusen näyttelyssä. Hänen esillä olleet teokset ovat tyyliltään abstrakteja. Sanoisin, että teoksesta riippuen 30-100 prosenttisesti. Tämä vaihtelevuus autoi minuakin saamaan joitain yhtymäkohtia omaan maailmaani. Lisäksi jotkin teokset ovat epämääräisyydessään monitulkintaisia katsojan kannalta antaen elämyksiä eri ihmisille. Olen pitänyt itseäni taidemaultani naturalistina, mutta näkemäni teokset, ainakin vähemmän abstraktit, avartivat näkemystäni.

Esimerkiksi teosta 6: Our way voidaan tulkita monella tavalla. Se on todellisuutta kutitteleva eli riittävän realistinen, että siitä voi tosikkokin löytää eri asioita, jopa vastakkaisia toisilleen. Teoksessa mies ajaa polkupyörällä kyydissään nainen, joka istuu tarakalla selin pidellen lujasti kiinni, pysyen hädintuskin kyydissä.
Mieleeni tulee teoksesta asioita kuten riemu, kauhu, vapaus, pakko, näyttämisenhalu, yhteinen hauskanpito.

Niinku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *