Vanha anime kiehtoo yhä

Oletko koskaan katsonut japanilaista animea? Jos et, tästä voisi olla hyvä aloittaa: Naapurini Totoro on täynnä iloa, surua, toivoa, jännitystä, taikaotuksia ja tavallista maalaiselämää Japanin maaseudulla. Filmin tunnusmusiikkikin on mukava, ja siitä saa helposti korvamadon!

Vuonna 1985 perustettu Studio Ghibli on varmaankin kaikkein tunnetuin Japanilainen animaatiostudio maailmalla. Sitä johtavat ohjaaja Hayo Miyazaki ja hänen kollegansa Isao Takahata. Animaatioiden kauniista musiikista vastaa säveltäjä Joe Hisaishi.

Naapurini Totoro on Studio Ghiblin tunnetuimpia ja suosituimpia animefilmejä. Sen satusankarihahmo, metsän kuningas Totoro on tullut suosituksi myös esimerkiksi pehmoleluina ja se on nykyään myös Studio Ghiblin maskotti.

Tarina kertoo kahdesta tytöstä, joiden äiti sairastaa tuberkuloosia. Heidän isänsä vie heidät maalle, jossa naapurin isoäiti pitää heistä huolta samalla kun isä jatkaa töitään Tokiossa ja tulee kotiin vasta myöhään iltaisin. Elämä maaseudulla tuntuu aluksi pelottavalta, mutta pian tytöt löytävät ystäviä, ehkä hieman yllättävistäkin paikoista.

Selatessani netin videotarjontaan törmäsin uudelleen Totoron mukavaan tunnussävelmään, johon tässä versiossa on lisätty myös japaninkieliset sanat länsimaisin kirjaimin. Alapuolelta löytyy myös englanninkielinen käännös. Vilkaise, laula mukana ja lumoudu Totoron maailmasta!

Lillukka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *