Duopianokonsertti ”Romantiikan helmiä”

Lempäälä soi-tapahtuman juhlakonsertissa Lempäälän kirkossa esiintyivät ansioituneet taiteilijat, professori Erik T. Tawaststjerna ja puolisonsa Hui-Ying Liu-Tawaststjerna.

Erik T. avasi ohjelman ilmeisen suosikkisäveltäjänsä, Frederic Chopinin kuuluisalla Es-duuri-nocturnolla kuljettaen kappaleen hehkeää melodiaa kauniisti ja selkeästi. Chopinin Barcarollen eli Venelaulun polyfonia eli moniäänisyys sujui ammattimieheltä myös suvereenisti. Suosikkinumero ”Sankaripoloneesi” As-duuri soi muhkean täyteläisesti ja tulkinta oli sangen maskuliininen ja varmaotteinen.

Hui-Ying Liu aloitti osuutensa Mozartin Fantasialla d-molli. Siinä taiteilija herkutteli wieniläisklassismin pienillä detaljeilla sekä Mozartille tyypillisillä jumalaisen kauniilla melodiakuluilla. Chopinin 4 masurkkaa soivat tanssillisina ja nostalgisina-Chopinhan ulkomailla maanpaossa asuessaan ei koskaan unohtanut kotimaataan, Puolaa – siitä todistavat hänen säveltämänsä masurkat ja poloneesit, jotka ovat puolalaisia kansantansseja. Chopinin Scherzo h-molli oli tämän laadukkaan pianoresitaalin ehdoton kohokohta – taiteilija hallitsi tämän hirmuvaativan virtuoosinumeron täysin mestarillisesti päästäen valloilleen täysiverisen artistisuutensa ja temperamenttinsa.

Konsertin päätösnumero oli Franz Schubertin 4-kätinen Allegro a-molli, Lebenssturme,”Elämänmyrskyjä”. Avioparin yhteissoitto oli nautittavaa, tarkkaa ja vaivatonta – kuinkas muutenkaan.

Jussi Främling. Kirjoittaja on opiskellut Sibelius-Akatemiassa pianon-ja urkujensoittoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *